Route R'dam-Prinsenland 2019

Route Rotterdam-Prinsenland is klaar

Bij Rotterdam denk je niet aan mooie natuur en ook niet aan mooie motorweggetjes. Maar ze zijn er wel!
De route op slechts kilometers van de grote stad door de mooie natuurgebieden van de randgemeenten; de regio Rotterdam is een waterrijk gebied met routes langs Rotte, Maas,Oude maas, Nieuwe Maas, West- en Oost Maas. Schitterende ver-gezichten bij het Haringvliet.
Elk deel is ca 50 - 55 km.

De route begint bij de gemeenschap, richting het zuiden, vrijwel direct over de Brienenoord. Direct na de Brienenoord er weer af.
Riching het westen, langs de kuip.  Door naar het Zuidplein, Oud Charlois, klein stukje van het zuiderpark in richting Maas- Waal- Prinses Margriet, Eem- en Prins Alexander haven. Door naar de Vlietjes, Hoogvliet, Heenvliet, Geervliet.. Rechters van de route zul je in de verte de grote kranen van de havens zien. Die zijn nooit helemaal uit zicht want daar ligt de Botlek.
Via Zwartewaal door naar het vestigingstadje Brielle. Helaas geen bezichtiging van Brielle en rij je er aan de zuidkant onderlangs naar Rockanje.
Daar is de lunch. verzorgd door de Gemeenschap.

Het 2e deel van de motorroute gaat verder zuidwaarts. Via de Haringvliet sluizen, langs de haven van Stellendam. Verder over het prachtige eiland Goeree-Overvlakkee.
Herkingen,Nieuwe- en  Oude Tonge.
In Oude Tonge even een tussenstop. Een frisje, koffie, thee of plasstop.

Het 3e deel rij je weer richting noord-oost. Weer over de Haringvliet, in de verte zie je het natuureilandje Tiengemeten met het Rien Poortvliet museum. Numansdorp, Klaaswaal, Westmaas. Boven Mijnsheerenland toch weer de snelweg A29 op. Want er is weer een water waar we via een brug overheen gaan. Na de brug direct weer van de A-wegen af. Dan wordt het toch weer drukstedelijk, we zijn weer redelijk dicht bij Rotterdam. Maar eerst nog Barendrecht. Vlak voor de Nieuwe Maas opnieuw over de Oostzijde van de Brienoord. Dan is het nog een klein stukje naar het Eindpunt.
Daar waar we ook zijn gestart.

De route kun je vinden onder menu downloads.

Hoe je de route in je toestel zet lees je hier

TIP
Rij in drukstedelijk gebied zo dicht mogelijk bij elkaar.  De verkeerslichten zijn snel weer oranje-rood. Auto's inhalen in de stad is niet mogelijk.
Dat is een moeilijk taak voor de voorrijders om degroep bij elkaar te houden. Na Hoogvliet wordt het landelijker!