Algemeen

Algemene regel

De algemene regel is dat er geen voorschriften zijn. Als organisatie organiseert u een bikersdienst. Hoe u die wilt organiseren is aan u.
Meestal wordt het georganiseerd in mei omdat de vakantie nog net niet is begonnen en het weer het goed toelaat. Maar ook dat is aan u.
In mei zitten veel vrije dagen - Pinksteren, Hemelvaart - en Motorrijdend Nederland heeft heel wat te kiezen. Iedere organisatie organiseert wel een voorjaarsrit o.i.d. 
Wel zijn er een aantal handvatten.
Het is opgezet en bedoeld met het Apostolisch gedachtegoed in het achterhoofd.
Voor- of achteraf een eredienst hoort er wel bij.

Je hoeft geen lid te zijn om deel te nemen aan een leuke motormiddag

Historie

Een lid van het Apostolisch Genootschap is zelfstandige met een motorzaak in Den Helder. Voor zover nu bekend heeft deze man uit Den Helder de 1e Bikersday georganiseerd. Gewoon uit passie met motorrijden en passie met het Apostolisch Genootschap. De link naar Doetinchem is gauw gemaakt omdat daar een broer woont of heeft gewoond.  Wordt vervolgd.....
's Morgens naar de eredienst, na de dienst een kop koffie en een mooie route rijden.
Al snel werd besloten om samen ergens te lunchen en de dag af te sluiten met een dinertje. Ergens!
Dat wilden ze niet voor zichzelf houden en het volgend jaar (2003) een oproep geplaatst in "de Stroom".
Een kop koffie met een koekje erbij, kon er nog wel vanaf.
Lunchpakketjes werden zelf gemaakt. Het diner in een plaatselijk motorhonk waarbij de plaatselijke chinees een buffet verzorgde.
De deelnemers bijdrage was voldoende om bovenstaande kosten te dekken.
Toch bleef er een bedrag over en er werd besloten om het overgebleven bedrag ten goede te laten komen aan een Apostolisch gerelateerd doel.
Destijds: Les Oiseaux Bleus

Eredienst

Ja, er hoort wel een eredienst bij maar of u dat nou 's middag wilt houden en de rit 's morgens is aan u.
Samen de eredienst beleven. Dat mag best een motorthema hebben. Maar hoeft niet!
De voorganger hoeft niet motorrijder te zijn. De bloemen hoeven niet in een omgekeerde helm.
Het is een gewone eredienst. De weekbrief is het uitgangspunt!
Ja, er zitten motorrijders in de zaal met leren broeken en hoge laarzen. Maar die kunnen ook zingen, ontroeren en gaan met liefde met elkaar om.
Natuurlijk is het leuk om het motorthema uit te diepen en terug te laten komen in de aankleding. Maar daar gaat het niet om.

Koffie voor en na de dienst

Ook dat is aan u.  U moet maar zoveel vrijwillgers beschikbaar hebben in de gemeenschap. U moet maar budget krijgen, of nemen uit de bijdrage!
Natuurlijk, de motorrijders komen uit heel NL. Er zijn deelnemers die al de avond ervoor in een hotel overnachten. Er zijn er ook die één tot anderhalf uur aanrijden om op tijd te zijn. U mag accommodaties regelen, of alleen kenbaar maken. Willen ze ergens overnachten dan regelen ze dat zelf.